Intet nyt er godt nyt!

Team DSGU

Team DSGU

· 4 min read
DSGU styregruppe med længe ventet opdatering

Kære alle, der har doneret, fulgt med og generelt støttet op omkring projektet DSGU. Vi skylder jer en opdatering, og her kommer den. Da vi er en meget lille NGO, primært drevet af frivillige kræfter, er det ofte markedsføring, artikelskrivning og generel online tilstedeværelse, der bliver prioriteret ned. Men det betyder ikke, at vi ikke arbejder hårdt. Der er skam sket en hel del siden sidst.

Vi har modtaget en donation fra en større dansk fond og en bevilling fra Civilsamfund i Udvikling (CISU). CISU samarbejder med Udenrigsministeriet, og det er gennem dem, vi er blevet introduceret til Danish Emergency Relief Fund (DERF) puljen. CISU og CISU's puljer finansieres primært af dansk udviklingsbistand, og de er derfor underlagt Civilsamfundspolitikken og andre strategier og politikker, som regeringen og Folketinget har vedtaget. DERF-puljen gives til organisationer, som hurtigt og effektivt kan reagere med integritet og fleksibilitet i akutte humanitære kriser. Vi er derfor meget stolte af, at DERF har valgt at samarbejde med DSGU.

"DERF supports life-saving interventions through localized humanitarian response and assists particularly vulnerable groups of people, including refugees, IDPs, and host communities."

Hvordan bliver midlerne brugt?

Dæmningen i Kharkovka brød sammen den 6. juni 2023. Da vandet trak sig tilbage, blev skaderne på infrastrukturen og områder, tidligere kendt for UXO'er og miner, tydelige. Nu, hvor de fleste områder er tilgængelige, er øjeblikkelige indgreb nødvendige for at forhindre ulykker med UXO'er og miner - især i baghaver, på legepladser og i marker. Disse efterladenskaber udgør en stor risiko for de tilbagevendende beboere, særligt børn, kvinder og ældre. Derfor har vi dannet to teams, der arbejder med "EORE" (Explosive Ordnance Risk Education), hvilket på dansk betyder "Risikoundervisning om eksplosive efterladenskaber". I overensstemmelse med FN's IMAS 12.10-standarder underviser vi lokalbefolkningen i at identificere og omgås UXO'er sikkert.

DSGU og vores lokale samarbejdspartner har også dannet et Rapid Reaction non-technical survey team (NTS). Dette teams formål er at bruge passende ikke-tekniske metoder til at indsamle og analysere information med henblik på at:

  • identificere Sikkerhedsområder og Højrisko-områder (SHAs/CHAs)
  • annullere eller reducere farlige områder
  • støtte prioriteringsprocesser
  • bidrage til effektiv planlægning af tekniske indgreb.

I Mykolaivska og Khersonska oblast dyrker 93% af landbrugsproducenterne kun afgrøder. UXO'er forurener deres jord, hvilket dagligt udsætter landmændene for fare. Det er essentielt at fjerne UXO fra landbrugsjorden, for at forhindre ulykker. Landmændene i Mykolaiv Oblast har brug for NTS, som arbejder sammen med lokale samfund for at identificere UXO-ramte områder og informere myndighederne om dem.

Størstedelen af lokalbefolkningen består af kvinder, børn og ældre - da mange mænd er blevet indkaldt til militærtjeneste. De har akut behov for undervisning om risikoen ved eksplosive efterladenskaber (EORE).

Regionens behov for international støtte er fortsat stort, især med den reducerede finansiering i 2023 sammenlignet med 2022, som rapporteret af UNOCHA. Derfor håber vi på jeres vedvarende støtte til DSGU, hvor I får fuldt indblik i, hvad jeres donationer anvendes til.

Team DSGU

About Team DSGU

Team DSGU writes the content for the DSGU website

Du kan også støtte DSGU's arbejde

Har du lyst til at støtte DSGU's arbejde for at hjælpe Ukraine økonomisk? Vi har brug for alt den støtte vi kan få således vi kan yde en effektiv og korrekt hjælp i nærområdet.
Støt os
Copyright © 2024 DSGU. All rights reserved.