Genopbygning af huse i Chernihiv

Team DSGU

Team DSGU

· 2 min read
Thumbnail

Da Rusland startede sin fuldskala invasion af Ukraine i februar, blev Chernihiv, der ligger omkring 70 km. Syd for den belarusiske grænse, hårdt ramt af angreb. Byen var omringet og under belejring af den russiske hær i over en måned, og mere end halvdelen af de godt 300.000 indbyggere flygtede, da byen var under nærmest konstante angreb i lange perioder.
Russerne trak sig ud af regionen i starten af april, og siden da har de lokale været i fuld gang med genopbygningen af Chernihiv, der under belejringen også blev udnævnt til en ukrainsk helte-by for sin rolle i krigen.

Samarbejdspartner

DSGU samarbejder med den lokale NGO Іскра Добра – Iskra Dobra – der formelt blev grundlagt den 30. marts, men hvor kræfterne bag helt fra invasionens start satte gang i en masse nødhjælpsinitiativer.
Det er endt med at blive en større operation, og de har i dag 12 depoter forskellige steder i byen, hvorfra de dagligt udleverer op til 10.000 poser med madvarer, hygiejneprodukter eller medicin.
De er også i fuld gang med genopbygningen af byen, og de har i skrivende stund delvist repareret omkring 500 hjem og fuldt genopbygget 120 hjem.
Det hele er indtil videre drevet af frivillige kræfter, og de er i dag et hold på omkring 100 frivillige.

Plan i praksis

Iskra Dobra føler, de har travlt med genopbygningen i Chernihiv. Om godt en måned begynder regnen i området, og om tre måneder begynder det at blive koldt.
Mange hjem har fået ødelagt tag og vinduer, og de knokler for, at så mange huse som muligt kan modstå den kommende regn og kulde, så de kan minimere vand- og frostskader.
Der er stor forskel på de forskellige huse og omfanget af skader på dem, men som et groft overslag koster det Iskra Dobra omkring $1000 i gennemsnit at udskifte taget på et hjem.

Team DSGU

About Team DSGU

Team DSGU writes the content for the DSGU website

Du kan også støtte DSGU's arbejde

Har du lyst til at støtte DSGU's arbejde for at hjælpe Ukraine økonomisk? Vi har brug for alt den støtte vi kan få således vi kan yde en effektiv og korrekt hjælp i nærområdet.
Støt os
Copyright © 2024 DSGU. All rights reserved.