DSGU og Bevar Ukraine samarbejder om minerydning og genopbygning i Ukraine

Team DSGU

Team DSGU

· 2 min read
Thumbnail

DSGU har længe samarbejdet tæt med Bevar Ukraine i kampen mod de farlige efterladte miner og ammunition, der fortsat udgør en stor trussel mod den ukrainske civilbefolkning. Under et besøg hos Bevar Ukraine blev behovet for minerydning drøftet, da dette er afgørende for at kunne igangsætte genopbygning af områderne. Minerydning skaber en forudsætning for, at civilbefolkningen kan vende tilbage til deres hjem og sikrer en mere stabil og sikker hverdag.

Et tæt samarbejde med Bevar Ukraine er vigtigt for at kunne adressere problemet med de farlige miner og ammunition, samt hvilken betydning det har for lokalbefolkningen. Derudover drøftede man mulighederne for at få del i midlerne fra den nye Ukraine fond, som netop er aftalt igennem den nye finanslov. Her er det vigtigt at sikre, at midlerne lander det rigtige sted, og at de når ud til de mennesker, som har mest behov for dem.

DSGU har allerede vist sit værd i kampen mod de farlige efterladte miner og ammunition. Sidste år var DSGU ansvarlige for at rydde 20% af den samlede mine- og ammunitionsrydning i Ukraine ifølge en UNDP-rapport. Bevar Ukraine er også en vigtig aktør i Ukraine, da de forsyner civilbefolkningen med mad, humanitær nødhjælp, medicin og psykologisk hjælp til flygtninge.

Vi opfordrer politikerne til at overveje NGO'er som DSGU og Bevar Ukraine, når der skal uddeles midler, da de mindre NGO'er har vist, at de kan komme langt med små midler. Det er vigtigt at støtte de organisationer, der arbejder tæt på problemet og som har en høj grad af effektivitet og gennemsigtighed i deres arbejde.

Team DSGU

About Team DSGU

Team DSGU writes the content for the DSGU website

Du kan også støtte DSGU's arbejde

Har du lyst til at støtte DSGU's arbejde for at hjælpe Ukraine økonomisk? Vi har brug for alt den støtte vi kan få således vi kan yde en effektiv og korrekt hjælp i nærområdet.
Støt os
Copyright © 2024 DSGU. All rights reserved.