Den ukrainske civilbefolkning har brug for vores hjælp

Team DSGU

Team DSGU

· 2 min read
Den fortsatte søgen efter offentlige midler og ammunitionsgenstande

I DSGU har vi fokus på at hjælpe den ukrainske civilbefolkning med at vende tilbage til deres hjem og undgå flere ofre på grund af den efterladte ammunition i landet. Vi har længe hørt om, hvordan folk kommer til skade, når de vender tilbage til deres hjem i og omkring Kiev, hvor store mængder ammunition er blevet efterladt. Dette rammer især børn, da de er nysgerrige og kan komme i kontakt med denne farlige ammunition.

Vi har påtaget os opgaven med at rydde et område på 2,3 millioner kvm syd for Chernihiv. Indtil videre har vi fundet flere tidligere russiske stillinger med de rester, det medfører, herunder tegn på Clusterbombs, som sænker hastigheden på rydningen på grund af den øgede risiko. Derudover har vi også fundet sniper positions og generelt efterladt ammunition. Vi har formået at frigive halvdelen af området tilbage til lokalbefolkningen lige inden vinteren satte ind.

Efterladte miner og ammunition har mange negative konsekvenser for lokalbefolkningen. For det første udgør det en stor sikkerhedsrisiko, da miner og ammunition er meget farlige, hvis ikke de håndteres korrekt. Dette kan føre til alvorlige skader eller endda dødsfald for dem, der kommer i kontakt med dem.

For det andet er de efterladte miner og ammunitions genstande også en hindring for landbruget. Mange af dem er blevet efterladt i landbrugsjord og skovområder nord for Chernihev, hvilket gør det umuligt at dyrke jorden og derfor fører til tab af indkomst og fødevaremangel for lokalbefolkningen.

Endelig kan de efterladte miner og ammunitions genstande også have psykologiske virkninger på lokalbefolkningen. Mange mennesker oplever frygt og stress ved tanken om at komme i kontakt med disse farlige genstande, hvilket kan føre til posttraumatisk stress.

Derfor er det en enorm vigtig opgave for os i DSGU at rydde området for efterladt ammunition. Vi vil gerne have støtte til vores arbejde gennem offentlige midler, fonde og private donationer, så vi kan fortsætte med at hjælpe den ukrainske civilbefolkning med at vende tilbage til deres hjem på en sikker måde. Vi er taknemmelige for enhver form for støtte!

Team DSGU

About Team DSGU

Team DSGU writes the content for the DSGU website

Du kan også støtte DSGU's arbejde

Har du lyst til at støtte DSGU's arbejde for at hjælpe Ukraine økonomisk? Vi har brug for alt den støtte vi kan få således vi kan yde en effektiv og korrekt hjælp i nærområdet.
Støt os
Copyright © 2024 DSGU. All rights reserved.