Besøg af Jakob Ellemann-Jensen

Team DSGU

Team DSGU

· 2 min read
Besøg af Jakob Ellemann-Jensen

I går fik vi beøsg af Jakob Ellemann-Jensen, som ville se robotten, der er opkaldt efter hans far. Vi fik lejlighed til at fortælle om vores arbejde indtil nu, og hvorfor der er behov for en mere agil organisation som os som får ting til at ske.

Tymor citat: ”A lot of meetings with a lot of big companies the last 6 months, but none of them have started working yet, DSGU did, they started immediately, they walked the walk”

Vores udsendte Country Manager, Andy, fortalte om vores opgave i Chernihev med 2,3mio kvm, der skal ryddes. Han viste, at der er fundet tegn på Cluster Bombs, og fortalte om vigtigheden af at få ryddet markerne, så landmændene igen kan dyrke jorden.

”We are a team of six, so it takes time, with more funding we could hire more people, and everything would go a lot faster”.

Jakob Ellemann-Jensen var enig i, at jobbet med at rydde miner og UXO’er er vigtigt, idet han selv har været vidne til alternative løsninger med minerydninger:

”Jeg så det i Bosnien, da jeg var udsendt, lokale folk, som i desperation brugte deres egne biler med en cementklods i bunden til at rydde miner. Det var hjerteskærende” fortalte Jakob.

Efter mødet i dag kunne Jakob Ellemann-Jensen som afslutning konstatere:

”Per & Thorbjørn står bag Danish Support Group Ukraine, som opererer i Ukraine. Deres arbejde er utrolig vigtigt, for hvis minerydning ikke foretages af professionelle, kan det tvinge de lokale til at gøre det. Lokale, der ikke har nogen erfaring med minerydning!”.

For Danish Support Group Ukraine var det vigtigt, at fortælle om opgaven vi udfører, samt de udfordringer vi møder i samarbejdet med danske myndigheder.

Team DSGU

About Team DSGU

Team DSGU writes the content for the DSGU website

Du kan også støtte DSGU's arbejde

Har du lyst til at støtte DSGU's arbejde for at hjælpe Ukraine økonomisk? Vi har brug for alt den støtte vi kan få således vi kan yde en effektiv og korrekt hjælp i nærområdet.
Støt os
Copyright © 2024 DSGU. All rights reserved.